DET SKER I VORES SOGN

DET SKER I

VORES SOGN

Læs senest nyt fra sognet og hold dig opdateret!

Her finder du information om kommende arrangementer, hvad der rør sig i lokalsamfundet m.m. 

Du finder også aktivitetkalenderen, som løbende bliver opdateret med arrangementer m.m.

BLIV INDSAMLER FOR KRÆFTENS BEKÆMPELSE

Har du 3 timer søndag den 16. april 2023, som du ikke ved, hvad du skal bruge på? Så skal du da bruge dem på at gøre en forskel! 


Som indsamler ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling, får du tildelt en rute i dit lokalområde. Du får udleveret indsamlingsbøsse, taske, flyers m.m., og så er det ellers bare afsted - om du vælger at kombinere indsamlingen med en frisk gå- eller cykeltur eller en køretur, er helt op til dig. Vi håber du har tid og lyst til at støtte den gode sag! 


Hør mere eller tilmeld dig hos Anne Schau Christensen fra Øster Løgum på tlf. 23 93 87 89 eller send hende en mail på annex.7@live.dk. 

Du kan også tilmelde dig på www.cancer.dk/indsamling/


Og så håber vi selvfølgelig alle I andre vil tage godt imod indsamlerne og støtte den gode sag med et bidrag - indsamlerne tager både imod kontanter og MobilePay. 

Vi får endelig en Cykelsti mellem Hovslund og Øster Løgum

I rigtig mange år, har der været et stort ønske om en cykelsti mellem  Hovslund og Øster Løgum, og i de seneste år, er der blevet kæmpet hårdt for at få kommunen til at etablere en cykeltsti på strækningen, så både skolebørn og andre borgere kan færdes sikkert, når de bevæger sig mellem de to byer. 


I foråret 2021 har Teknisk Udvalg i Aabenraa Kommune så endelig besluttet, at vi får vores cykelsti. I den forbindelse udtalte Thomas Bjerg Ørum fra Øster Løgum til JyskeVestkysten: "Det ser ud til, at diverse politikere nu vil snakke cykelsti med os. Det er lige før, der er svært at tro på, for der har været talt om den cykelsti i rigtigt mange år.

For omkring fire år siden var jeg til en 40 års fødselsdag, hvor fødselarens mor kunne fortælle, at der allerede blev snakket cykelsti, da han var barn. Så den har været på vej i 40 år - mindst."


Men hvor bliver den så af, den cykelsti?

I begyndelsen af 2023, lød det fra Jacob Winther, ansat ved Trafik og Anlæg, at man lige nu afventer sagsbehandling fra Miljøstyrelsen vedrørende den stykke fredsskov, som cykelstien vil komme til at påvirke, ligesom de også afventer svar på en såkaldt VVM-screening, som er en rapport, der afdækker, hvordan vi berører natur og dyreliv på området.


Hvornår cykelstien kan indvies vides altså ikke endnu, men de håber at kunne påbegynde arbejdet i september/oktober - og så vil vind og vejr afgøre, hvornår vi kan tage den første cykeltur på den nye sti.  

AKTIVITETSKALENDER